Rapid acuză atât un arbitraj favorabil pentru ‘U’ Cluj, cât și modul în care CCA judecă greșelile

Controverse după meci: Rapid cere explicații pentru arbitraj

Rapid București a solicitat un penalty în minutul 84 al partidei, după ce Cristi Manea a fost călcat pe gleznă de Jaspen van der Werff în careu. Arbitrul Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue, iar oficialii din camera VAR, Claudiu Marcu și Mihai Marica, nu l-au chemat să revadă faza pe monitor.

Antrenorul Marius Șumudică a criticat arbitrajul, considerând că echipa sa a fost dezavantajată, și a exprimat nemulțumiri atât în flash-interviu, cât și în conferința de presă.

A doua zi, Marian Mihail, directorul executiv al Rapidului, a făcut o paralelă între situația actuală și sezonul 2010/2011, când Oțelul Galați a câștigat campionatul.

„Am rămas la fel de supărați. Ne-am culcat supărați și ne-am trezit supărați. Poți să o accepți o greșeală, e greu, dar nu înțeleg. Arbitrul era la 7-8 metri de fază! Arbitrii sunt stat în stat. În cazul judecătorilor, măcar există un reprezentant al societății civile”, a declarat Mihail.

Oficialul rapidist a subliniat lipsa transparenței în arbitraj și a ridicat întrebări cu privire la criteriile de delegare a arbitrilor.

„E o chestie care este de mult timp, legat de transparența arbitrilor. Nu este o chestiune personală. Eu nu știu dacă m-a arbitrat aseară arbitrul de pe locul 16 sau arbitrul de pe locul 7. Nu știu dacă delegările au legătură cu cel mai în formă arbitru sau cel mai competent”, a precizat acesta.

Mihail a menționat și experiența sa din cadrul federației, afirmând că situația actuală îi amintește de un alt sezon controversat.

„Eu, în cariera mea, la început, am avut primul loc muncă la federație. A fost o onoare să împart holurile cu Florin Prunea și Didi Prodan. Momentan, nu mă împiedică nimic să spun că Clujul de acum începe să semene cu Galațiul, în anul în care a câștigat campionatul”, a adăugat directorul executiv al Rapidului.

Acesta a propus o schimbare în modul de gestionare a arbitrajului și a criticat lipsa unei proceduri clare pentru contestarea deciziilor.

„În cazul arbitrilor nu există o procedură prin care poți face o contestație. Trebuie să includem și pe cineva din partea cluburilor în comisiile CCA, pentru a reechilibra raportul de forțe. Pe vremea mea, era o taxă pe care o plăteai să se revizuiască meciul, dar nu primeai niciun răspuns în legătură cu analiza jocului”, a concluzionat Mihail.

Sursa: www.digisport.ro


Urmărește știrile desprerapid.ro și pe Google News


Distribuie pe: